Categories
Uncategorized

5 effectieve behandelingen voor haarverlies bij mannen

fotografie van lachende man 1408196

Sommige mannen zeggen dat kaal mooi is. Anderen proberen hun gebrek aan haar te compenseren met hoeden en kammen. Een man hoeft echter niet te lijden onder de schaamte van haaruitval als er methoden als PRP-haartherapie en finasteride bestaan.

Hier zijn 5 effectieve behandelingen die mannen kunnen zoeken voor haaruitval.

Rogaine – actuele toepassing

Het merk Rogaine® is meer dan 30 jaar geleden ontstaan ​​en blijft een effectieve oplossing voor haaruitval. Het bedrijf beweert dat zijn producten de haarzakjes doen herleven en de haardichtheid verbeteren. Statistieken van Johnson & Johnson, Inc. geven aan dat Rogaine 25 procent meer haar in slechts drie maanden kan herstellen, zoals aangetoond in klinische onderzoeken.

Producten in de Rogaine-familie bestaan ​​uit een krachtige bloeddrukverlagende vasodilatator die bekend staat als minoxidil. Dit ingrediënt stimuleert de haargroei en kan de kaalheid vertragen. Het is echter niet effectief bij het corrigeren van terugwijkende haarlijnen. Meestal zijn degenen die onder de 40 zijn en net hun haar beginnen te verliezen degenen die het meest profiteren van deze behandeling voor haarverlies bij mannen.

Het is geen permanente oplossing. Als u stopt met het gebruik van Rogaine, verliest u meer dan waarschijnlijk het haar dat u tijdens de behandeling heeft laten groeien.

Finasteride – orale medicatie

Finasteride is een oraal medicijn dat mannen krijgen voor een vergrote prostaat bij hogere doseringen. Wanneer een arts het echter voorschrijft in een dosering van één milligram, kan het haarverlies stoppen en mogelijk nieuwe groei stimuleren. Het werkt door te voorkomen dat uw lichaam testosteron omzet in dihydrotestosteron. Door dit te doen kan het testosteron de haarzakjes niet afsluiten.

Een studie uitgevoerd door de Amerikaanse Food & Drug Administration toonde aan dat 83 procent van de mannen die finasteride gedurende twee jaar gebruikten een positieve verandering in hun haarverlies zagen. Ofwel stopte het haarverlies of begon er nieuwe haargroei. Sommigen hebben beide ervaren.

Haartransplantatie – Chirurgische procedure met duidelijke resultaten

Een haartransplantatie is een van de meer invasieve behandelingsmethoden voor haarverlies en het is ook de duurste. Het heeft echter een hoog slagingspercentage, meestal tussen de 95 en 98 procent.

Ten eerste gebruikt een chirurg of dermatoloog tijdens een haartransplantatie een plaatselijke verdoving om het gebied te verdoven. Vervolgens verplaatst hij of zij het haar van de zijkant of achterkant van je hoofd naar voren met een scalpel. Om het haar aan te brengen, gebruikt uw chirurg een naald of een mes om het in de follikels te brengen. Gemiddeld duurt de procedure ongeveer vier uur. Sommige mensen hebben drie tot vier sessies nodig om volledige resultaten te bereiken.

In de eerste twee tot drie weken kan het zijn dat een deel van het getransplanteerde haar eruit valt. Een meerderheid van de mensen merkt dat het binnen acht tot twaalf maanden na de haartransplantatie terugkomt.

PRP-haartherapie – Oplossing voor natuurlijk haarverlies

PRP-haartherapie maakt gebruik van plaatjesrijk plasma (PRP) dat uit uw bloed komt. Een specialist isoleert het plasma in uw bloed, aangezien dit deel rijk is aan eiwitten en bekend staat om het bevorderen van genezing en groei. Zodra een arts PRP in uw hoofdhuid injecteert, stimuleert het nieuwe groei en bevordert het genezing. Wanneer het wordt gebruikt voor haarherstel, stimuleert het nieuwe haargroei en voorkomt het meer. Haarlokken kunnen sterker en dikker worden, waardoor uw haar er voller uitziet.

Over het algemeen kunt u verwachten dat deze behandeling u minstens $ 900 kost, en de meeste mensen hebben meer dan één behandeling voor haarverlies nodig. Plaatsen zoals Newport Haarkliniek bieden betaalbare PRP-haartherapieoplossingen.

LLT-therapie (Low-Level Light) – niet-invasieve procedure

Lichttherapie op laag niveau, ook wel LLT-therapie genoemd, zendt lage niveaus van lasers uit om genezing te bevorderen en de functie te herstellen. Wanneer een arts het gebruikt voor haaruitval, stimuleert het de haarzakjes om nieuw haar te laten groeien. Deskundigen speculeren dat dit op een van de vier manieren gebeurt. Een hypothese is dat het epidermale stamcellen kan stimuleren die een rol spelen bij de haargroei.

U kunt een toverstaf of helm kopen die laag licht uitstraalt, maar deze zijn niet zo effectief als naar een specialist gaan voor een LLT-behandeling voor haarverlies. Meestal heeft u meer dan één behandeling nodig om een ​​verschil te zien.

Haaruitval kan een man zelfbewust maken. Tegenwoordig zijn er verschillende methoden beschikbaar, dus het probleem is niet zo opvallend. Het kan echter zijn dat u moet experimenteren om te bepalen welke het beste voor u is in termen van effectiviteit en kosten.

We willen van je horen

Heeft u behandelingen voor haarverlies overwogen? Welke heb je geprobeerd? Werkte het voor jou? Reageer hieronder en laat ons weten wat voor u heeft gewerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *