Categories
Uncategorized

40 verschillende soorten vlechten voor kapseljunkies en goeroes

40 verschillende soorten vlechten

40 verschillende soorten vlechten

Of je nu op zoek bent naar een trendy nieuwe manier om je haar te dragen, of een gemakkelijke stijl die je lokken de hele dag op hun plaats houdt, gevlochten kapsels zijn de meest veelzijdige manier om je haardoelen te realiseren. Om je nieuwe ideeën te geven of je te herinneren aan de klassiekers, hebben we 40 van onze favoriete verschillende soorten vlechten samengesteld.

1Drie strengs vlecht

Deze vlecht met drie strengen is eenvoudig, klassiek en gemakkelijk uit te voeren voor iedereen.

2Klassieke Franse vlecht

Als je op zoek bent naar een gevlochten stijl met klassieke charme, maar ook als een praktische manier om lang haar vast te houden tijdens het reizen of sporten, dan is de klassieke Franse vlecht jouw antwoord. Door gaandeweg haar aan de vlecht toe te voegen, blijft een Franse vlecht aan het hoofd vastzitten en is met een beetje oefening vrij eenvoudig uit te voeren.

3Nederlandse vlechten

Als je weet hoe je Franse vlecht moet maken, leren naar nederlandse vlecht is gemakkelijk, omdat het alleen gaat om het kruisen van haar onder de vlecht in plaats van erboven. Het eindresultaat is een super trendy vlecht die eruit springt en lang haar de hele dag goed op zijn plaats houdt.

4Cornrows en babyhaar

Cornrows zijn geen nieuwe stijl, maar zijn de laatste jaren de nieuwste trend geworden. Deze viervoudige vlechtlook is een geweldige en superchique beschermende stijl! Voeg kleurrijke feed in extensions en ‘babyhaar’ toe om deze stijl een paar inkepingen te geven!

5Vissengraat vlecht

Een van de meest romantische manieren om je lange haar te stylen, de fishtail-vlecht is eenvoudiger dan het lijkt, maar het kost meer tijd om het te voltooien dankzij al die dunne haarplekken die je van de ene kant naar de andere kruist.

6Magere cornrows

Een geweldige beschermende stijl voor natuurlijke krullen, deze magere cornrows kunnen weken meegaan als ze na installatie goed worden verzorgd.

7Melkmeisje vlecht

Melkmeisje-vlechten zijn een leuke manier om je haar omhoog te dragen, en gemakkelijk voor iedereen die weet hoe je een vlecht met drie strengen moet maken. Vlecht een gewone vlecht van drie strengen aan één kant van het hoofd, wikkel het dan om de bovenkant van het hoofd en speld achter het andere oor.

8Waterval vlecht

Deze vlechttechniek van het volgende niveau heeft de toepasselijke naam, het maken van een vlecht met een trapsgewijs watervaleffect. Hoewel het er misschien ingewikkeld uitziet, zou iedereen die weet hoe je franse vlecht moet kunnen de watervaltechniek onder de knie hebben na een paar oefenritten.

9Triple Fishtail-vlecht

Deze stijl combineert twee verschillende vlechttechnieken en is perfect voor iedereen met lang haar en wat extra tijd aan hun handen. Vlecht drie vissenstaarten van dezelfde grootte aan de linker-, midden- en rechterkant van je hoofd en weef deze drie samen tot een eenvoudige vlecht met drie strengen. Dit is een geweldige stijl voor iedereen die op zoek is naar meer complexe soorten vlechten.

10Box vlechten

Bescherm je natuurlijke haar en krijg veel stylingveelzijdigheid door een box-braided style te installeren. Synthetische extensions maken het gemakkelijk om met lengte en kleur te spelen, en voelen veel lichter aan dan ze eruitzien.

11Vier strengs vlecht

Als je op zoek bent naar een nieuwe vlecht om onder de knie te krijgen, probeer dan de meer uitdagende vlecht met vier strengen. We raden aan om te beginnen met een gevlochten stijl aan de zijkant, zodat je gemakkelijker kunt zien wat je doet, of pak een vriend die van vlecht houdt om mee te oefenen.

12Fishtail Melkmeisje

Deze stijl ziet er een beetje exclusiever uit dan een standaard melkmeisjesvlecht en is op exact dezelfde manier gemaakt, maar in plaats daarvan wordt een vissenstaart gebruikt. Geef jezelf extra tijd, want vissenstaarten zijn notoir tijdrovend, vooral als je met kleine delen van het haar werkt.

13Franse Fishtail-vlecht

Door de Franse en fishtail-technieken te combineren, kost deze vlecht zeker wat extra tijd om samen te trekken, maar zorgt hij voor een lonende en ingewikkelde stijl voor een speciale gelegenheid.

14Franse kroonvlecht

De term crown braid kan elke vlecht beschrijven die het hoofd omcirkelt, en ze worden vaak halo-vlechten genoemd. Om deze specifieke stijl te krijgen, begint u een Franse vlecht bij één oor en blijft u in een cirkelvormig patroon vlechten totdat u helemaal terug bent gekomen. Afhankelijk van hoe lang je haar is, ga je door met het vlechten van het haar tot aan de uiteinden of speld je losse stukjes eenvoudig in het midden van de kruinvlecht om het af te maken.

15Kanten vlecht

Perfect voor het vlechten van een pony en het omlijsten van het gezicht, de kanten vlecht is als een halve Franse vlecht, met haar dat slechts aan één kant van de vlecht wordt toegevoegd.

16Ondersteboven Franse vlecht

Een Franse vlecht beginnen vanaf de achterkant van de nek en naar boven werken, geeft een nieuwe draai aan een oude klassieker en is een unieke manier om je hoge knot of paardenstaart aan te kleden. Amateurvlechters hebben misschien wat hulp van een vriend nodig om deze stijl voor elkaar te krijgen!

17Ladder vlecht

Deze laddervlecht heeft de toepasselijke naam en is gemaakt door de gevallen delen van een watervalvlecht te gebruiken en ze toe te voegen aan een kanten vlecht die eronder loopt.

18Omgekeerde Fishtail-vlecht

De omgekeerde vissenstaartvlecht gebruikt dezelfde techniek als een gewone vissenstaart, maar in plaats van het haar van de ene kant naar de andere kant over de vlecht te kruisen, pas je het eronder door. De uiteindelijke vlecht heeft een ander patroon dan een gewone vissenstaart, en velen vinden deze techniek eigenlijk gemakkelijker dan het origineel.

19Waterval Twist Braid

Terwijl een simpele twist of touwvlecht wordt gevormd met slechts twee secties haar, voegt deze waterval-twist een extra stukje haar toe tussen elke draai en laat het uit de bodem vallen.

20Boxed Fishtail-vlecht

Deze boxed fishtail-vlecht ziet er lastig uit, maar is gemaakt door simpelweg af te wisselen tussen de standaard en omgekeerde fishtail-technieken.

21Haarband Dubbelzijdig gevlochten opgestoken

Deze gevlochten stijl heeft twee kleine vlechten die zich om de zijkanten van haar hoofd wikkelen. Deze prachtige updo is eigenlijk niet zo ingewikkeld om te doen, in tegenstelling tot veel andere gevlochten opsteekkapsels. Het enige dat u hoeft te doen, is een eenvoudige vlecht en een draai aan elke kant van het hoofd maken en ze vervolgens naar de achterkant van het hoofd verzamelen.

22Gehaakte vlechten

Gehaakte gevlochten stijlen worden gemaakt door natuurlijk haar in cornrows te vlechten en vervolgens extensions eraan te bevestigen met behulp van een grendelhaakmethode. Het eindresultaat is een gevlochten beschermende stijl waarbij de eigenlijke vlechten worden verborgen door het geïnstalleerde haar, waardoor je eindeloze opties hebt om te spelen met verschillende lengtes, texturen en kleuren.

23Zig Zag vlecht

Met behulp van de Nederlandse vlechttechniek kruist deze zigzagvlecht heen en weer over het haar, waardoor een ingewikkelde en romantische look ontstaat die perfect is voor een trouwdag.

24Trek door vlecht

Gemaakt met een reeks paardenstaarten die door elkaar worden gehaald, zorgt deze doortrekvlecht voor een mohawk-kapsel dat de hele dag en nacht blijft zitten.

25Touw vlecht

Eenvoudig en chique, de touwvlecht wordt gemaakt door twee delen haar afzonderlijk te draaien en ze vervolgens om elkaar heen te draaien. Om ervoor te zorgen dat het haar blijft zitten als u klaar bent, moet u elke streng in de tegenovergestelde richting draaien dan wanneer u ze samen draait.

26Godin vlechten

De perfecte manier om je haar te beschermen zonder het te verbergen, dit dikke gevlochten godin-kapsel kan voor elke gelegenheid zowel naar beneden als naar boven worden gedragen.

27Opwaartse kanten vlecht

De opwaartse kanten vlecht voegt haar toe van onder de vlecht in plaats van van boven, en is perfect voor het maken van gevlochten hoofdbandstijlen.

28Lattice vlecht

Deze ingewikkeld ogende stijl, ook wel bekend als een mandweefselvlecht, weeft lokken haar samen om een ​​rooster te creëren dat het hoofd bedekt en de dimensionale kleuren laat zien zoals dit coole pastelpalet.

29Franse touwvlecht

Deze meer complexe versie van een touw-twist-vlecht omvat het toevoegen van haar vanaf elke kant van het hoofd voordat de secties samen worden gedraaid.

30Bubble Fishtail vlecht

Om een ​​fishtail-vlecht te maken met een beetje meer textuur, kunt u deze bubbelversie proberen door het haar op verschillende plaatsen tijdens het vlechten af ​​te binden.

31Chain Link Braid

Hoewel de vlecht van de kettingschakel gek ingewikkeld lijkt, kun je deze look krijgen door twee gewone touwvlechtjes te vlechten en deze twee vlechten vervolgens om elkaar heen te draaien. Haar magie!

32Spiraalvormige vlecht

Deze spiraalvormige vlecht begint als een Franse vlecht bij de kruin van het hoofd en gaat verder in een cirkelvormig patroon totdat al het haar is verwerkt.

33Bevroren vlecht

Als je een fan bent van Elsa’s look, probeer dan deze stevige zijvlecht geïnspireerd op de Frozen-heldin!

34Nederlandse Fishtail Braid

Ook bekend als een omgekeerde Franse vissenstaart, creëer je deze stijl door een omgekeerde vissenstaarttechniek te gebruiken terwijl je omringend haar aan je vlecht toevoegt, zodat het eindproduct aan de rest van het haar wordt gehecht. Als je op zoek bent naar vlechten in bohemienstijl, is deze stijl prachtig voor een date-avond of een bruiloft.

35Bow Braids Style

Als je op zoek bent naar soorten vlechten met strikvorm, bekijk dan deze stijl! Deze boogvlechten tillen ingewikkelde vlechten naar een hoger niveau en maken haaraccessoires helemaal overbodig!

36Nederlandse Spiraalvlecht

Deze spiraalvormige vlecht maakt gebruik van de Nederlandse techniek beginnend bij de haarlijn en richting de kruin. Het eindresultaat is een leuke bijenkorfvormige opsteekkapsel.

37Halve zeemeermin vlecht

Deze halfgevlochten stijl voegt haar van beide kanten toe om een ​​unieke zeemeerminstijl te creëren die mooi is zonder te moeilijk te zijn om af te trekken.

38Five Strand Braid

Als je de vierstrengige vlecht al onder de knie hebt, is deze vijfstrengige schoonheid de volgende stap in je vlechtopleiding!

39Rits vlecht

Een van de lastigste stijlen op onze lijst, de ritsvlecht kan het beste worden geprobeerd met nat haar en veel tijd om te oefenen!

40Cobra vlecht

Dezelfde cobra-steektechniek die wordt gebruikt om armbanden te maken, kan worden toegepast op haarstyling om een ​​dikke, ingewikkelde knoop te maken aan de basis van een paardenstaart.

41Kreeftstaartvlecht

Deze kreeftenstaartvlecht is een zoete en romantische stijl, perfect voor een zomerse bruiloft of prom.

42Five Strand Dutch Braid

Met behulp van een vijfstrengstechniek en haar toevoegen terwijl je vlecht, is deze vijfstrengs Nederlandse vlecht het toppunt van vlechtvaardigheid.

43Dubbele Franse vlechten paardenstaart

Dit is een super schattig en gemakkelijk gevlochten stijl! Twee eenvoudige Franse vlechten die aan het hoofd zijn vastgemaakt en samengebonden tot een eenvoudige paardenstaart.

44Accent vlechten

Je kunt elke look upgraden met eenvoudige accentvlechten. Het model draagt ​​2 kleine accentvlechten aan 2 kanten van haar haar, de ene is dichter bij de hoofdhuid en vastgebonden aan de achterkant en de andere is los. Je kunt extra chic aan je look toevoegen met complexere stijlen met accentvlechten, zoals look of fishtails-vlechten.

45Super losse vlecht

Het haar is zo losjes en zacht gevlochten dat je de vlecht nauwelijks kunt zien. Dit is een prachtige bruidsstijl van gevlochten paardenstaart versierd met parels.

46Bubble Franse vlechten

Een nieuwe hete versie van de klassieke Franse vlechten, alleen de bubble Braid-stijl is veel volumineuzer en ruiger, en je kunt er geweldige opsteekkapsels, nephaviken en paardenstaarten mee maken.

Dus welke vlechtstijlen vond je het leukst?

Kat Jorie

Schoonheidsschrijver die dol is op boeken, reizen en te veel haarproducten koopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *