Categories
Uncategorized

10 tips voor het temmen van bossig of kroeshaar

kroeshaar

Dagen met slecht haar zijn een veel voorkomende strijd waar we allemaal bekend mee zijn. Soms hebben we meer slechte haardagen dan goede. Het ergste van allemaal is wanneer ons haar kroezend en ontembaar wordt.

Er zijn echter manieren om met een klein beetje inspanning elke keer dat u uit de douche komt goed en handelbaar haar te krijgen. Hier is een lijst met de beste manieren om kroezen te verwijderen.

1. Oververhitting van uw haar

U bent waarschijnlijk bekend met haardrogers of bent gewend aan hete buien. Ze kunnen echter de oorzaak zijn van uw kroeshaar. Overmatige hitte toepassen aan je haar veroorzaakt kroezen.

Het kan ook leiden tot verdere permanente schade.

Overweeg om aan de lucht te drogen, of verander de instellingen om af te koelen op je föhn om oververhitting en beschadiging van je haar te voorkomen.

2. Vermijd een dunschaar

Vraag uw kapper bij uw volgende knipbeurt of hij het gebruik van de uitdunschaar kan uitstellen. Wanneer het op haar wordt gebruikt, komen er veel kortere lokken naar boven die je haar omhoog houden.

Dit leidt tot een grove en bossige uitstraling.

3. Style je haar

Soms, ongeacht hoeveel maatregelen we nemen om ervoor te zorgen dat ons haar er natuurlijk weelderig uitziet, ziet het er toch kroezend of bossig uit. Voor dagen als deze zullen haarproducten ons te hulp schieten.

A. Gebruik gel

Gel is een van de meest gebruikte haarproducten omdat het gemakkelijk te gebruiken, snel is en de klus klaart. Werk na het douchen gewoon een kleine hoeveelheid in je haar en je bent klaar voor weer een goede haardag.

B. Haarproducten tegen kroezen

Een alternatief voor het gebruik van gel zijn producten die gericht zijn op het verminderen van kroezen, zoals crèmes, serums en pommade. Volgens Faveable, haarpommade helpt om kroeshaar te fixeren.

Overmatig gebruik van gel kan uw haar beschadigen, iets dat u ook wilt vermijden.

4. Verzorg je haar onder de douche

Je haar zal zich gedragen zoals je het behandelt. Met andere woorden, je haar weerspiegelt de kwaliteit van de producten die je gebruikt en hoe je ze gebruikt.

A. Investeer in een goede shampoo

We kijken nooit echt naar de ingrediënten in de gangbare merken shampoos die we gebruiken. Sommige shampoos kunnen bevatten chemicaliën die schadelijk zijn voor ons haar. Dus doe wat onderzoek en investeer in een zachte, vochtinbrengende en sulfaatvrije shampoo.

B. Overmatig gebruik van shampoo

Te veel van alles kan slecht zijn. Wanneer u te veel shampoo gebruikt, verwijdert het uw haar van zijn natuurlijke oliën en droogt het uit. Dit zal ertoe leiden dat je haar droog en kroezig wordt.

5. Wekelijkse haarverzorging

Te midden van vervuiling, hitte en chemicaliën heeft ons haar de neiging om veel van de voedingsstoffen en verzorging te missen die het nodig heeft. Je moet wat meer moeite doen, naast shampoo en conditioner, om gezond en pluisvrij haar te krijgen.

A. Natuurlijke remedies

Gebruik natuurlijke ingrediënten in je haar om chemische schade te voorkomen en voor gezonder haar. Deze truc is ook kosteneffectief, in tegenstelling tot dure haarproducten.

U kunt één keer per week een verdunde appelciderazijn gebruiken. De zuurgraad helpt kroezen te temmen en te verminderen. Verder kun je ook een biologisch haarmasker met kokosolie gebruiken en het daarna grondig uitwassen.

Kokosolie is extreem hydraterend, dus het helpt kroezen te verminderen.

B. Haarmaskers

Door een of twee keer per week haarmaskers te gebruiken, wordt de gezondheid van uw haar verbeterd en wordt het kroezen in het algemeen verminderd. U kunt zelfs natuurlijke ingrediënten gebruiken om ook uw eigen haarmaskers op maat te maken.

Een masker, van de vele brouwsels die je kunt maken, is een masker voor rauwe eieren. Eieren bevatten een overvloed aan aminozuren, die kroezen helpen verminderen en je haar gezonder maken.

6. Zoek naar glycerine

Zoek bij het zoeken naar haarproducten naar producten die rijk zijn aan glycerine. Hydratatie is erg belangrijk om kroezen te verminderen en glycerine hydrateert het haar binnenstebuiten. Het vermindert ook verdere schade door een beschermende laag op je haar te creëren.

7. Probeer een andere handdoek

Frizz kan niet alleen ontstaan ​​door producten die je erop aanbrengt maar kan ook naar boven komen door wat je ermee droogt. Je haar drogen met een technologie van microvezelmateriaal is een stuk zachter voor je haarlokken.

Ruw materiaal zoals katoen kan je haar beschadigen door wrijving.

8. Schakel over naar een nieuwe kussensloop

Zoals eerder vermeld, is katoen niet het beste materiaal voor je haar, en dat geldt zelfs voor je kussensloop. Katoen heeft de neiging om de natuurlijke oliën in je haar op te nemen en is ook ruw.

Overschakelen naar een zijden kussensloop, hoewel het extravagant klinkt, is elke cent waard. Het beschermt je haar niet alleen tegen het verliezen van zijn natuurlijke oliën, het is ook heel zacht.

9. Stut uw natuurlijke haar

Hoe minder je haar wordt verwerkt, hoe minder kans het is om beschadigd en kroezig te worden. Voortdurend bleken en verven kan ertoe leiden dat je haar afbreekt en gespleten haarpunten krijgt.

Bovendien is een extra bonus dat als u uw haar minder vaak verwerkt, u minder maatregelen hoeft te nemen om het gezond te houden. Het is dus ook een stuk minder werk!

10. Krijg regelmatig kapsels

Hoewel haarbeschadiging tot een minimum kan worden beperkt, is het niet helemaal te voorkomen. Veel externe factoren zoals warmte van onze omgeving kunnen ook uw haar beschadigen.

Zorg dus voor regelmatige kapsels om van gespleten punten af ​​te komen en ook om uw kapsel te behouden.

Doe bovendien een beetje onderzoek en test verschillende kappers om te zien of je iemand kunt vinden met de vaardigheden om met de textuur van je haar om te gaan. Als je iemand eenmaal hebt gevonden, blijf dan bij hen.

Laatste gedachten

Hoewel slechte haardagen kunnen worden vermeden met producten voor tijdelijke effecten, is het altijd gunstig voor de gezondheid van uw haar op de lange termijn als u het wortelprobleem van uw haar aanpakt.

Neem daarom de extra stappen om de kleine dingen in uw haarverzorgingsroutine te veranderen voor langdurig glad haar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *