Categories
Uncategorized

10 beste manieren om haaruitval aan te pakken

Haaruitval is iets waar velen van ons zich zorgen over maken, ongeacht leeftijd of geslacht, een blote of kalende hoofdhuid kan ontmoedigend zijn, en als er iets aan kan worden gedaan, wie niet ?.

Het is volkomen normaal om ongeveer 100 haren per dag te verliezen. Als u zich echt zorgen maakt omdat de hoeveelheid haar die u verliest een abnormale hoeveelheid is, kan het de moeite waard zijn om uw huisarts te raadplegen.

Als u echter zelf een verschil wilt maken voordat u met een medische professional gaat spreken, dan zijn de volgende stappen nuttig bij het behouden en onderhouden van uw sloten. Een paar simpele trucs en wat gezondheidsadvies kunnen een lange weg gaan.

1. Als u uw haar wast met een milde shampoo die geen parabenen bevat, voorkomt u dat uw haar vettig wordt, waardoor u het minder vaak hoeft te wassen.

Dit is essentieel om je haar gezond en sterk te houden, want te veel wassen kan ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën van je haar uitdrogen. De meeste parabenenvrije shampoos en conditioners zullen het op de fles vermelden en ze hebben ook meestal een betere prijs-kwaliteitverhouding.

2. Neem bij het wassen van je haar de tijd en masseer de shampoo en conditioner in je hoofdhuid. Dit helpt de haarzakjes actief te blijven, wat leidt tot sterker haar.

3. Het behouden van een comfortabele temperatuur tijdens het wassen van je haar is ook een belangrijk aspect. Te warm zal ervoor zorgen dat je haar beschadigd en kwetsbaar wordt, maar te koud, en het is niet voldoende om al het vuil grondig te verwijderen.

De aanbevolen temperatuur ligt iets boven de gemiddelde lichaamstemperatuur, dus rond de 38 graden.

4. U kunt ook vitamines nemen om gezond haar te bevorderen. Vitaminen zijn niet alleen goed voor uw welzijn, maar ze kunnen ook helpen de haarzakjes te versterken.

De beste vitamines om de haargroei te behouden en te verbeteren, is de vitamine B, ook wel bekend als biotine. Dit is een gemakkelijk te verkrijgen en gemakkelijk in te nemen vitamine. Als het nemen van vitaminesupplementen u echter niet aanspreekt, kunt u deze via bepaalde voedingsmiddelen verkrijgen.

B12 komt voor in het meeste vlees; rundvlees, lever, kip, enz. maar kan ook worden gevonden in magere melk, kaas, yoghurt, eieren en bananen.

5. Hydratatie is de sleutel voor elk aspect van uw lichaam, evenals het verhogen van de haargroei. Zorg er daarom voor dat u voldoende water drinkt om uzelf gehydrateerd te houden. Een dagelijkse hoeveelheid van 2 liter wordt aanbevolen.

6. Hoe moeilijk dit ook kan zijn voor veel mensen die hun haar graag stylen, probeer het regelmatig te verhitten en drogen van uw haar te vermijden. Als het je lukt om af en toe je haar te wassen, hoef je je haar niet vaak te drogen.

Je haar natuurlijk laten drogen is een veel gezondere manier om het na een wasbeurt te laten zitten. Door je haar constant te verwarmen, wordt het erg kwetsbaar, wat uiteindelijk leidt tot meer haaruitval en dunner worden.

7. Probeer uw haar niet te borstelen na het wassen, aangezien uw haar in de zwakste staat is als het nat is. Probeer in plaats daarvan uw vingers er doorheen te halen om eventuele klitten los te maken.

U kunt bepaalde oliën of haarbehandelingen kopen om te helpen als uw haar extra klitten heeft.

8. Als u medicijnen gebruikt voor een onderliggende gezondheidstoestand, is het een goed idee om de bijwerkingen te controleren of met uw arts te overleggen.

Veel medicijnen kunnen haaruitval beïnvloeden en als dit het geval is, kan uw arts u mogelijk een ander medicijn voorschrijven.

9. Als je een liefhebber bent van het verven of kleuren van je haar, kan het een goed idee zijn om hier even de tijd voor te nemen om je haar te helpen zijn kracht terug te krijgen, aangezien veel chemicaliën in haarverf hard zijn en schadelijk voor het haar. .

Als dit echter geen optie voor u is, kunt u altijd met uw kapper of kapper praten om te kijken of zij u een alternatief kunnen bieden.

10. Ten slotte is het van vitaal belang dat u voor uzelf en uw mentale welzijn zorgt. Stress is een belangrijke oorzaak van haaruitval.

Als u iemand bent die regelmatig last heeft van stress, kunt u tijd voor uzelf nemen en meditatie beoefenen. Sommigen vinden het misschien raar, maar het kan enorm helpen.

BONUS – Misschien wilt u een haartransplantatie of andere haarbehandelingen zoals Minoxidil overwegen. Jij kunt lezen meer over haartransplantaties hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *